آموزش تخصصی عمران

آموزش تخصصی عمران

آموزش تخصصی عمران

آموزش تخصصی عمران

نمونه قرارداد ضرر و زیان

نمونه قرارداد ضرر و زیان در انواع پروژه های عمرانی به منظور شناسایی، ارزیابی و کنترل ریسک‌ ها و مشکلات محتمل در طول اجرای پروژه ارائه می شود و با هدف بهینه سازی مدیریت و کاهش زمان و هزینه های احتمالی ناشی از زیان در پروژه ها تهیه  گردد. برای ارزیابی آن نیز ابتدا شناسایی تمامی عواملی که ممکن است باعث ضرر و زیان در پروژه شوند، انجام می ‌پذیرد. هریک از این عوامل مورد ارزیابی قرار گرفته و احتمال وقوع آن و نیز اثرات مالی آن بر پروژه تخمین زده می‌ شود. در نهایت، براساس این اطلاعات، اقدامات لازم جهت کاهش احتمال وقوع ضرر و زیان یا مدیریت آن‌ ها در صورت وقوع تعیین می‌ شود.

مراحل تهیه‌ی لایحه‌ی ضرر و زیان پیمانکاری

  • بررسی مستندات پیمان

  • طبقه‌بندی اسناد

  • تعیین مواد قانونی

  • تعیین سرفصل‌ها

  • تعیین روش‌های کمی‌سازی مرتبط

  • محاسبه و برآورد ضرر و زیان‌های وارده

  • تهیه‌ی لایحه‌ی ضرر و زیان (Claim Package)

  • دفاع از بسته ضرر و زیان

برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت آکادمی عمران مراجعه نمایید.


نمونه صورت وضعیت پیمانکاری

صورت وضعیت پیمانکاری بخشی از حسابداری است که امروزه برخی از  پیمانکاران با آن سر و کار دارند و باید با روش‌ها، ضرایب، نحوه محاسبه و… صورت وضعیت پیمان آشنا شوند تا بتوانند در پایان هر ماه صورت وضعیتی تهیه کنند که تمامی مراحل آن به خوبی رعایت شود و مورد تایید کارفرما قرار بگیرد و در حین تنظیم آن با مشکل روبه‌رو نشوند.

صورت وضعیت پیمانکاری، برگه‌ی معتبر و رسمی است که در پایان هر ماه کمیت کاری که در آن سی روز انجام شده را به پیمانکار نشان می‌دهد. پس از آن که پیمانکار، در آخر ماه صورت وضعیت را تکمیل کرد، آن را در اختیار مهندس مشاور قرار می‌دهد تا مهندس صورت وضعیت پیمان را بررسی نماید و ایرادات را مشخص سازد. اگر صورت وضعیت پیمان مشکلی نداشت، برای بار آخر در اختیار کارفرما قرار می گیرد.

برای مشاهده و دانلود نمونه صورت وضعیت پیمانکاری pdf به سایت آکادمی عمران مراجعه نمایید.

مراحل ساخت ساختمان

تصور کنید که قرار است ساختمانی را بسازید؛ آیا همه مراحل ساخت آن را می دانید؟ آیا می دانید که برای ساخت ساختمان مورد نظر خود از همان مرحله اول چه باید بکنید و چه کارهایی را نباید انجام دهید؟ در این مقاله از آکادمی عمران قصد داریم به بررسی همه مراحلی بپردازیم که برای ساختن ساختمان اهمیت زیادی دارند.

دانستن مراحل اجرای ساختمان و مراحل ساخت خانه برای افرادی که به دنبال ساخت خانه قدیمی خود به شکل مشارکت در ساخت هستند و یا برای اشخاصی که قصد ورود به بازار مسکن و ساخت و ساز را دارند امری ضروری به حساب می‌آید. از آنجایی که برای ساخت ساختمان آگاهی از مراحل ساخت، موجب عملکرد و نظارت بهتر بر کار پیمانکاران می‌شود ، در ادامه به معرفی چارت مراحل ساخت ساختمان از ابتدا یعنی پیش از مرحله خرید زمین یا خانه کلنگی پرداخته شده است.

درک کامل اصول ساخت ساختمان و آگاهی از صفر تا صد مراحل ساختمان سازی، اولین قدم برای یک پروژه ساخت و ساز موفق است. ساختمان سازی بر اساس محاسبات دقیق و برنامه از پیش تعیین شده و در واقع مشخص کردن چارت مراحل ساخت ساختمان، مجری پروژه را در اجرای اصولی آن یاری خواهد کرد.

تهیه جدول زمانبندی مراحل ساخت ساختمان به گونه‌ای که از ابتدا همه چیز مشخص باشد، ضمن صرفه‌جویی در زمان و جلوگیری از افزایش هزینه‌ها، به رعایت استانداردهای کیفی پروژه کمک می‌کند. همچنین لازم است مجری پروژه یک برآورد کلی از هزینه ساخت ساختمان داشته باشد تا در حین انجام کار به لحاظ مالی دچار مشکل نشود.